9-дневна екскурзия в Родопите - сами с тишината на Планината - неповторими диви маршрути само за ценители! :)

Събота 19 Септември 07:00 ч - 27 Септември 20:00 ч
Родопи

За да изживееш пълноценна почивка, ти трябват 3 основни фактора:

1. "Изчистване" на главата от градските мисли и тревоги!

2. Избягване на тълпи от хора!

3. Диви и нови места за сетивата и душата и честа липса на обхват!

За всичко това сме помислили в една оригинална и кръгова дива програма - 9 дни в Родопите - сливане с тишината на Планината! Най-вълнуващото приключение на живота Ви! :)

Ниво: Начинаещи Научете повече за нивото

"За да се свържеш с Планината завинаги, трябва да оставиш в нея нещо от себе си!"

Програмата е с придружаващ транспорт, който може да ви пренася багаж (най-вече под формата на дрехи и лични принадлежности за настаняването) за повечето нощувки, за да не ги носите в раницата! Подробности при записване. :)

Ден 1

Ставаме с широка усмивка на лицето, нарамваме раничката и се отправяме ведри към спирката на 280 на улица Шипка (зад СУ), откъдето в 7ч. ще започне една от най-великите епопеи на живота ни! :) Поемаме към Родопите и китните язовири Батак, Широка Поляна, Голям Беглик и Доспат! При последния ще направим по-голяма почивка, тъй като ще изкачим Чилийския връх, от който панорамите към язовира, Родопите, Пирин, Алиботуш и Боздаг са потресаващи! Спускаме се надолу и продължаваме с водопад Късак, който ще ни подслони от обедната жега със своята свежест и зеленина! Следващият обект е римският мост край село Любча, за който ще научите повече на място! Преди да сте се пренаситили от емоции идва и последната - преход от Барутин към гранична застава, реновирана много свежо! Там ще се отпуснем и ще изкараме първата си спокойна нощ в забравено от Господ място! :)

Преход за деня: 6 часа

Ден 2

Днес е един от най-паметните дни на нашето приключение! След кратък трансфер до с. Чавдар с джипка, ще започнем преход, който ще ни въведе в най-дивите места на Родопите!!! Ще се срещнем с райското езеро, от което няма да ни се тръгва! Някакси ще продължим за Буйново и следобяда ще се настаним там! Но това не е краят на този шеметен ден - за феновете на дивотиите ще предложим разходка с джип (поне еднопосочна) до висок връх на границата, от който ще се наситим за убийствени панорами към Бяло море, язовир Батак и доста планини!!! Спускането може да е пеша (2,5ч.) по обиколна панорамна пътека през меандрите на река Буйновска - както го решим на място! Нощувката в Буйново е в зашеметяваща къща за гости точно на зелена полянка край Буйновската река!!! :)

Преход за деня: 4 часа (без преход след върха). 

Ден 3

Вече сме тотално погълнати от Родопите и преходите са ни като на сън! След закуска поемаме през планината към Кожари и Водни Пад по най-дивата пътека за всичките 9 дни (нов маршрут до Водни Пад)!!! Водни Пад за нас е символ на изолацията, самотата, тишината и родопската съвършеност! Времето е спряло, няма обхват - преход мечта! Следобяд се спускаме към Триград и се настаняваме за нощувка в нова приказна къща! За неизморените ще има възможност за преход по билата наоколо (2ч.)!!! :)

Преход за деня: 5 часа (без прехода след настаняването).

Ден 4

Следва разходка-преход до хижа Чаирски езера! Романтичен ден, който ще завърши с приказните свлачищни езера, но до там няма да идем по класическия маршрут от Триград, а по нов, разбира се! :) Изкачваме се към билото над с. Жребово и на седловина под красивия връх Каурчан ще направим почивка с велики гледки! Свежарите ще се качат на Каурчан, а другите ще се наслаждават на живота от поляната! След това ще продължим към Чаирски езера в гръб на оригиналния маршрут и ще пристигнем в китната хижа следобяд - едно от най-откъснатите от света! Обиколката на езерата е задължителна - снимки и дивотия!

Преход за деня: 5-6 часа (с Каурчан)

Ден 5

Предстои друг омагьосан ден - преход до любимото ни село Мугла! Закусваме и поемаме по баира, където виждаме и снимаме и последното Чаирско езеро. Следват магнетични поляни и дива гора - само ние и дивите животни! :) :) :) Задушевността на това място ни пленява и някак неусетно стигаме до Мугла. Настаняваме се в страхотна вила с поредните вкусни местни гозби! Обядваме и следобяд отиваме на разходка до Казанджи дере, което ще ни зарадва със своите карстови прелести - водопади в едно китно ждрело! Безвремието на този регион отново ни поглъща и почивката ни се превръща в истински делириум за душата и сетивата!

Преход за деня: 4-5 часа

Ден 6

Предстои преход до най-великия родопски връх - Орфей (втори по височина, само с 2м по-нисък, но много по-панорамен от Голям Перелик), както и още няколко върха над 2000 и 2100мнв!!! Днес ще е "най-високият" ден от екскурзията ни - преход по билото Карлък, почти до Голям Перелик! Разбира се, маршрутът ще е кръгов, за да се наситим на дивотия и нови пътеки! Следобяд се връщаме в Мугла за втора нощувка по-заредени отвсякога! :)

Преход за деня: 6 часа

Ден 7

Нов ден на абсолютна дивотия - преход от Мугла до Гьоврен през неземно красиви поляни, недокоснати от човешкото присъствие! Този ден ще остане дълбоко в душите ви със своите красоти и енергия! Настаняване в къща за гости, а ненаситните за емоции могат да се повозят с джипка до Вълчи камък - изумителната панорамна площадка над селото! :)

Преход за деня: 6 часа

Ден 8

Наближава да завъртим пълен кръг до изходната точка, от която тръгнахме преди седмица време! За тази цел днес ни предстои да минем през Ягодина до Чала! До Ягодина маршрутът също е нов, а до Чала има 2 варианта - директно по баира към селото или през пътеката Дяволския мост - ще преценим на място според моментното настроение на групата. :) Вторият вариант е с около час по-дълъг. Чала е едно от най-любимите ни села, разположено високо на голо било, от което имаме несравними гледки към била и върхове от предишните дни на нащата екскурзия!!! Посрещането и настаняването са на особено високо ниво, а за храната да не говорим!!!

Преход за деня: 6 часа

Ден 9

Ето го и последният ден на нашето незабравимо пътешествие в необятния свят на Родопите! Закусваме и се отправяме към връх Виденица. Веднага след него нещата отново излизат от контрол и стават диви и девствени! Спускаме се до Гьозтепетските ливади, които са умалената версия на Водни Пад!!! :) От тях по обходен маршрут слизаме в Чавдар, за да завършим този забележителен кръг! Никога не сме били толкова щастливи и завладяни от духа на Планината! Ще ни трябват не дни, а месеци да осъзнаем какво преживяхме...

Преход за деня: 5-6 часа

Кликни на някоя от снимките, за да видиш Галерията

Цена: 699лв

Цената включва:

 • Транспорт от София до София
 • Лицензиран планински водач
 • Екскурзоводски услуги
 • 8 нощувки със закуски
 • Планинска застраховка
 • Придружаващ транспорт за багажа

Цената не включва:

 • Храна
 • Трансфери с джипки (по желание) - дни 1, 2 и 7

Записване за екскурзията и плащане:

 • Записването за участие се осъществява чрез попълването на Заявката, която може да откриете в главното меню. Ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро!
 • Заплащането се осъществява в брой или по банков път срещу издаване на съответния данъчен документ (касова бележка или фактура) по силата на чл. 113 и 114 от ЗДДС

Важно!

 • При рязка промяна на метеорологичните условия или други непредвидени ситуации, водачът може да върне групата от набелязания маршрут или предлага друг алтернативен вариант, съобразен с участниците!
 • При гъста мъгла и хлъзгав терен водачът може да променя и съкращава маршрута, единствено и само в интерес на здравето на участниците!
 • При група над 10 души присъства и втори планински водач, което не променя цената на услугата.
 • По желание на група от минимум 4 човека, даден маршрут може да бъде повторен на дати, различни от посочените в Календара !
 • По желание на фирми, някои от маршрутите могат да бъдат проведени като Тиймбилдинг за повече хора, като в тези случаи условията и логистиката се уговарят допълнително.

Екипировка:

 • обувки – над глезените, удобни и за влажни терени
 • маратонки
 • раница до 40л.
 • щеки
 • гети
 • пуловер, полар
 • термо бельо - горно и долно
 • чехли за къщите за гости
 • дебело яке
 • шапка, ръкавици
 • дъждобран
 • фенерче или челник
 • шише за вода и/или термус
 • запалка, кибрит
 • храна - сух пакет за преходите (може да се набави от къщите за гости), сурови ядки, шоколад
 • други - според личните нужди, по желание шалте (неопренова постелка)
 • лични документи - ще имаме чести движения край границата!!!
Ключови думи: Родопи, Начинаещи

Намерете ни на