В ниво "Начинаещи" се провеждат преходи до 6 часа на ден, с включени в тях всички престои - за храна, почивка, преобличане и т.н. Дневната денивелация не надвишава 1000 м в която и да е посока! Теренът по възможност не е стръмен и каменист.

В ниво "Средно напреднали" се включват преходи между 6 и 10 часа на ден, с включени в тях всички почивки. Дневната денивелация може да надхвърля 1000м. в която и да е от двете посоки! Теренът може да е стръмен и каменист, а туристите трябва задължително да не страдат от т.н. височинен страх, появяващ се при движение до големи склонове (но не отвесни)! В този случай няма никаква опасност за здравето на туриста, но е възможно да се проявят симптоми на световъртеж и подсъзнателен страх от височината, които могат да попречат на нормалното и приятно провеждане на прехода!

За ниво "Напреднали" са маршрутите с висока техническа трудност. Дневните преходи може да нахвърлят 10 часа. Теренът може да е както равен, така и много стръмен, като се преодоляват скални ръбове - т.н. траверсиране! Височинен страх също не се допуска! Денивелацията надвишава 1000м. поне в една от двете посоки! Туристите трябва да са отлично подготвени и екипирани - колената и глезените са под най-голямо напрежение, трябва да могат да разчитат на ръцете си и да имат поне минимални катерачески способности!

Покажи 1-30 of 58
12Next ›Last »
Show  items per page  Apply
12Next ›Last »
Намерете ни на