Ние сме професионални планински водачи и верни другари. Обожаваме пътешествията и приключенията. Създадохме АЛЕКСТРЕК ЕООД с любов и респект към Планината, в която сме израстнали като в собствен дом. Нашата цел е да предизвикваме вълнуващи емоции у хората, да ги „заразим“ с ентусиазъм и да събудим приключенския дух като алтернатива на властващата урбанизация и всички рискове, които тя крие.

Весела Генкова
Весела Генкова

Казвам се Весела Генкова, на 41 г., от София. Повечето хора ме познават като Ягодова. По професия и образование съм социолог, а по душа поет и мечтател. В планината съм откакто се помня. С нея е свързан целия ми съзнателен живот. Не покорявам, а съзерцавам. Срещите си с Планината претворявам в стихове, разкази, импресии. Предпочитам неутъпканите маршрути и дивите пътеки, но не е изключено да ме срещнете на Мальовица в ясен зимен ден. В Алекстрек съм от началото на ноември 2019 г. Отговарям за организацията на събитията в България и чужбина. Но за мен това е много повече от работа. За мен това е кауза! Алекстрек е мястото, където се сбъдват мечтите и...едно голямо и силно приятелство! Обичам да казвам, че при нас хората идват като клиенти и си тръгват като приятели. Радвам се да бъда част от магията, наречена Алекстрек!

Ралица Дуцова
Ралица Дуцова

Професионален и много емоционален планински водач. Роли, както я наричат нейните приятели, е щур приключенец и смелчага, с голямо любопитство и любов към природата. Тя успява да съвмести в себе си толкова много хобита, да бъде едновременно на най-различни места, че разговорите и разходките с нея са изпълнени с весели истории и приятни случки. Като човек, който през седмицата се занимава със скучните информационни технологии, Роли използва пълноценно всяка минута от уикенда и бърза да релаксира и повесели в планината. Знае чудесно и Ганкиното и Дайчовото хоро, и правата и кривата стъпка и винаги първа се хваща на хорото. Има волята да изкачи най-високите върхове и да преплува океани. Обича да чете и има склонност към томсойерски и хъкълберифински приключения. Годините, прекарани като детски аниматор, са изградили в нея чувство за отговорност, но са запазили и симпатичната, по детски наивна, радост към природата и живота!

Кирил Добрев
Кирил Добрев

Професионален планински водач. Инженер по професия и "архитект" на много от щуротиите, които творим сред Природата. Дайте му опорна точка (всъщност той сам ще си я намери) и ще повдигне Планината! Гениалната му рационална и техническа мисъл може да избави човек от всякакви перипети в Планината и да превърне трудността в удоволствие! Движението с него сред Природата е самото спокойствие! Изявен колоездач по всякакви терени. Неуморим планинар, виден приключенец и верен другар!

Иван Тодоров
Иван Тодоров

Професионален планински водач и ски учител. Работи от години предимно с деца, което допълнително облагородява богатата му душевност. Удивително естествен и здравословно живеещ. Изявен катерач и обичащ предимно всички дейности, свързани с пребиваването сред Природата, заобиколен от приятели! Душа-човек, невероятен авантюрист и стабилен партньор в Планината! Вечно усмихнат и заразяващ с настроението си туристите. Води пешеходни програми в България и чужбина, както и ски-турингите на Алекстрек.

Едуард Благоев
Едуард Благоев

Професионален планински водач. Последните години натрупа изключително полезен опит в Планината, присъщ на планинари, 2 пъти по-възрастни от него! Невероятно нестандартно и иновативно мислене. Обожава живота сред Природата, ценител на истинската музика и човешките взаимоотношения. Напълно естествен и непринуден човек - предразполага всички туристи да почувстват Планината. Мечтател до мозъка на костите си и верен приятел! Можеш напълно да разчиташ на другарското му отношение в Планината!

Алекси Николов

Професионален планински водач от 2016г. Планината се появява сравнително късно в живота на Алекси, но бързо заема много важна роля в него. И затова желанието му е да запознае колкото се може повече хора с красотите ѝ. Това е и една от причините да превърне хобито в професия. Най-много обича високите каменисти била, където тишината е най-силна. Но не би пропуснал и възможност да се потопи сред мистиката на горите или да преброди меките хълмове на ниските планини пеша или с колело. Спокоен и предпазлив. Когато е с хора в Планината, иска те да се чувстват сигурни и да знаят, че до себе си имат най-вече приятел. Основният му опит е по родните планини, а през 2018г, като водач на Алекстрек, се изкачи и до първенеца на австрийските Алпи - вр. Гросглокнер! :)

Александър Сивков
Александър Сивков

Професионален планински водач и идеолог на Алекстрек. Роден е в равна Добруджа през недалечната 1979г. Завършва висше образование "Счетоводство и контрол" през 2002г. и има 10г. стаж в тази сфера. След като няколко години заема престижни и крайно отговорни позиции в големи международни търговски вериги, напуска, за да превъплъти в професия огромната си страст - планинарството! През 2012г. завършва Център за професионално обучение на Планински Водачи към Асоциация "Планини и хора". Свидетелство за професионална квалификация - серия К-13, № 063011 - професия Планински водач, код 812020. Изкачва Вихрен през 1989г. и - както обича да казва - това завинаги променя живота му! Следват стотици екскурзии и пътувания сред Природата, изкачвания на български и чуждестранни върхове, но Вихрен си остава любимият! Огромната му обич и респект към Планината го тласкат постоянно към нея в свободното му време, заобиколен от любимите хора. Обича дивото, търсенето на нови пътеки и създаването на оригинални маршрути. Обожава да пътешества основно на изключително далечни и нестандартни дестинации, където чудната природа е съчетана с уникален местен бит и култура! Основен водач на чужбинските екскурзии. Обожава прогресив-рок музиката и киното. Любимата му книга е "Свирепа Арена" на Джо Таскър. Пътешественик, приключенец, откривател и верен приятел!

Попълнете формата за мнения и препоръки и ние ще се постараем да Ви отговорим възможно най-бързо.

*
*
*
 
 ИзпратиИзчисти

Благодарни сме на Теодора Хаджийска, Ивайло Иванов, Цветомира Цонева, Антон Кънчев, Венцислав Цанков, Евгени Манчев, Яна Панева, Ралица Григорова - Иванова, Волфганг Браухле, Тодор Иванов, Калин Купенов, Константин Константинов, Зорница Лазарова, Виктория Александрова, Георги Петлешков, Стойчо Зарев, Августин Василев, Ивайло Киров, Кирил Добрев, Едуард Благоев, Радка Йовкова, нашите родители и всички неспоменати приятели за вярата и подкрепата!

Намерете ни на